Actorul american James Whitmore, cunoscut pentru rolurile sale din "Planeta maimutelor", "Inchisoarea ingerilor" sau "Give 'em Hell Harry!", a decedat, vineri, la varsta de 87 de ani, din cauza unui cancer pulmonar, informeaza Reuters.
Actorul a murit in casa sa din Malibu, din cauza cancerului pulmonar, boala care a fost diagnosticata in noiembrie 2008, potrivit fiului sau, Steve.

James Whitmore
si-a facut debutul pe Broadway in 1947, in "Command Decision". In 1949 a fost nominalizat la Oscar pentru rolul secundar din primul sau film important, "Battleground", iar in 1975 a fost din nou nominalizat pentru rolul principal din "Give 'em Hell Harry!", portret al presedintelui Truman, informeaza NewsIn.

Whitmore a avut o cariera si in televiziune, jucand in seriale precum "The Twilight Zone," "Rawhide," "Dr. Kildare" si "The Detectives". Printre rolurile sale de exceptie se numara cele din "Planeta maimutelor" (original) si "Inchisoarea ingerilor" ("The Shawshank Redemption"). Alte filme in care Whitmore a jucat sunt "The Asphalt Jungle," "Kiss Me Kate," "Oklahoma!" si "Madigan".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.