"The Dark Knight" are sanse mari sa devina filmul cu cel mai mare succes de box office din lume, aflandu-se, pe locul doi, la doar 70 de milioane de dolari "distanta" de succesul din 1997 al regizorului James Cameron, productia "Titanic", potrivit datelor publicate de presa americana.
Ultimul film din seria Batman, regizat de Cristopher Nolan, lansat in luna iunie a anului 2008, este singurul, din cele mai de succes 50 de filme din toate timpurile, care mai ruleaza inca in cinematografe. Incasarile inregistrate de acesta pana in luna ianuarie insumeaza peste 530 de milioane de dolari, in vreme ce pelicula situata pe prima pozitie a clasamentului a adunat cu putin peste 600 de milioane de dolari.

Cu opt nominalizari la Oscar si noua la Premiile BAFTA, "The Dark Knight" prezinta confruntarea clasica, din orasul Gotham, dintre omul-liliac (Christian Bale), aflat in slujba dreptatii, si intruchiparea raului, The Joker (Heath Ledger). Regretatul actor australian, a primit, post-mortem, pentru rolul negativ din acest film, un Glob de Aur si nominalizari la Oscar si BAFTA.

Pelicula "Titanic", spune povestea de dragoste a doi tineri, idila care ia sfarsit la bordul celebrului vas Titanic, aflat la prima si ultima calatorie. Avand ca protagonisti pe Kate Winslet si Leonardo DiCaprio, cu sase, respectiv trei nominalizari la premiile Academiei Americane, filmul "Titanic" a castigat 11 premii Oscar din 13 nominalizari in 1997.

Pe locul trei in acest clasament se afla "Razboiul Stelelor", lansat in 1977, cu un total al incasarilor de peste 460 de milioane de dolari. In lista mai apare si filmul de succes din anii '80, "E.T.", alaturi de "Forrest Gump", animatia "Finding Nemo" si toate productiile din seriile "Stapanul Inelelor", "Harry Potter", "Shrek" si "Spiderman". Ultimul film din clasamentul de 50 de pozitii este prima pelicula din seria Indiana Jones, inceputa in 1981 de Steven Spielberg, "Cautatorii Arcei Pierdute", cu incasari de peste 240 de milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.