Pentru ca petrecerea pe care vrei sa o organizezi sa fie de neuitat trebuie sa alegi din vreme locul si invitatii.

Vrei sa faci o petrecere, dar te temi ca nu va iesi asa cum ti-ai dorit? Nu te-ai decis daca merita sa-ti pui casa la bataie sau daca e mai bine sa iesi in oras?

Sau vrei sa te asiguri ca de ziua copilului tau petrecerea la care vor veni prietenii lui va iesi perfect? Exista cateva variante pe care le poti lua in calcul. Cantarind avantajele si dezavantajele, poti sa alegi solutia potrivita pentru tine.

Cu toti prietenii acasa

O petrecere data acasa poate fi o solutie pentru cei care nu vor sa cheltuiasca prea multi bani. Insa gazda trebuie sa stie de la bun inceput ca daca se ocupa de invitati va fi mai tot timpul stresata si risca sa se transforme intr-un observator al distractiei. Cu toate acestea, oamenii prefera sa organizeze astfel de evenimente mai ales cu ocazia zilei de nastere.

Un buget minim pentru 10 invitati, in care sunt incluse mancarea, berea, vinul, dulciurile si bauturile racoritoare, se ridica la circa 400-500 de lei. Primul pas consta in stabilirea listei de invitati. Aici poate aparea o problema.

Spatiul pe care il ai la dispozitie acasa s-ar putea sa nu fie suficient de mare pentru a-ti chema toti prietenii. Este folositor si un inventar al numarului de scaune si al locurilor disponibile pe canapea. Apoi, ideal este sa stabilesti in care zona va fi un “ring de dans”.

Daca in acea camera exista o masa si scaune, e bine ca acestea sa fie mutate intr-un colt. Atentia trebuie sa se indrepte si catre un inventar al veselei, tacamurilor si paharelor.

Cei care au uitat de aceste detalii au avut o serie de neplaceri. “Abia ma mutasem cu sotul meu intr-o garsoniera. Era ziua lui de nastere si am vrut sa-i organizez o petrecere-surpriza.

I-am chemat prietenii apropiati. Vreo 10. Am cumparat tot ce trebuia. Numai ca dupa ce au inceput invitatii sa vina, mi-am dat seama ca am numai sase furculite si sase cutite. A fost jenant”, ne-a spus Mihaela M., in varsta de 27 de ani.

“Mi s-a intamplat ca invitatii sa nu aiba unde sa se aseze. Erau trei locuri pe canapea, aveam patru scaune si eram 12 persoane. Am intins o patura pe podea”, a afirmat, la randul ei, Adriana, de 37 de ani.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.