Zeci de rezidenti ai unui cartier sarac din Mumbai au protestat la adresa filmului "Slumdog Millionaire", sustinand ca atat titlul, cat si subiectul peliculei denatureaza imaginea Indiei, informeaza Reuters.

Protestatarii au adus insulte la adresa filmului, au lovit cu papucii fotografia regizorului Danny Boyle si a actorilor si au afisat pancarte pe care erau scrise mesaje precum "Locuitorii mahalalelor sunt oameni, nu caini", relateaza NewsIn.

"Slumdog Millionaire", productia ce a castigat anul acesta trofeul Globul de Aur pentru Cel mai bun film si care are 10 nominalizari la premiile Oscar a avut premiera in India in luna ianuarie. O parte a presei din India a comentat ca "Slumdog Millionaire" este o pelicula din genul "poverty porn". Danny Boyle a replicat ca a incercat sa surprinda "pofta de viata" a oamenilor din Mumbai.

"Si-au batut joc de noi si ne-au ranit sentimentele", a declarat liderul protestatarilor, N.R. Paul, locuitor al suburbiei Dharavi, din Mumbai. "Ar trebui sa schimbe macar titlul. De ce Comisia de Cenzura din India a permis asemenea titlu? Este foarte trist", a adaugat un alt protestatar.

"Slumdog Millionaire", este o coproductie SUA-Marea Britanie-India, a carei poveste, comica si romantica in egala masura, este despre un tanar indian care intra intr-un concurs TV de cultura generala pentru a-si impresiona prietena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.