Regizorul si scenaristul francez Luc Besson este, din nou, lider in Box Office-ul din Statele Unite, dupa ce filmul sau "Taken" a obtinut 24,6 milioane de dolari in primul sau weekend in cinematografe, al doilea record de incasari din toate timpurile

Filmul lui Besson a detronat comedia "Paul Blart: Mall Cop", in timp ce pe locul III in box office a intrat horror-ul "The Uninvited", aflat, ca si "Taken", la primul sau weekend in cinematografe.

Film de actiune cu toate "condimentele" genului, "Taken" ii are in rolurile principale pe Liam Neeson si Famke Janssen. Pelicula confirma succesul de care se bucura filmele lui Besson atat in Europa, cat si in Statele Unite, indiferent daca francezul apare pe generic ca regizor, scenarist sau producator. Cele mai importante titluri din palmaresul lui Besson au fost "Subway" (1985, cu Cristopher Lambert si Isabelle Adjani), "Nikita" (1990, protagonista - Anne Parillaud), "Leon" (1994, cu Jean Reno, Natalie Portman si Gary Oldman), "The Fifth Element" (1997, cu Bruce Willis si Milla Jovovich) si "Taxi" (1998).

La "Taken", Besson este autorul scenariului, iar regia ii apartine lui Pierre Morel. Cei doi au colaborat cu succes si in 2002, la primul film din seria "The Transporter", noteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.