Cine nu-l stie pe Shrek? Filmul de animatie inspirat din pataniile amuzante ale simpaticului personaj verde cu acelasi nume a reusit sa castige nu doar simpatia publicului de toate varstele, ci si titlul de "Cel mai bun film pentru copii facut vreodata", acordat de britanici, informeaza "The Telegraph", preluat de NewsIn.
Lansat in 2001, in regia lui Andrews Adamson, "Shrek" a castigat in 2002 Oscarul la categoria "Cel mai bun film de animatie". La inceputul acestui an, in urma unui sondaj efectuat de compania de cercetare OnePoll in randul a 3000 de cinefili britanici, "Shrek" a obtinut titlul de Cel mai bun film pentru copii al tuturor timpurilor, surclasand alte productii cunoscute, precum "Piratii din Caraibe" (locul doi), "Harry Potter" (locul cinci), "The Lion King" (locul sase) sau "Ice Age" (locul noua).

Urmat de "Shrek 2" in 2004 si "Shrek 3" in 2007, filmul "Shrek", produs initial doar pentru copii, i-a cucerit pana si pe adulti prin replicile amuzante atribuite personajelor: capcaunul Shrek, printesa Fiona sau magarusul poznas.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.