Actrita Oana Zavoranu provoaca un nou scandal, dupa ce a imbracat haina monahala si s-a plimbat prin buricul Capitalei facand pe calugarita, aventura transmisa aseara la un post TV. Ea e acuzata de Patriarhie de lipsa de respect si de incalcarea legii.

Gestul Oanei Zavoranu va fi dezbatut azi, la Patriarhie, de catre Oficiul Juridic si alti lideri ai BOR si se va decide modalitatea de protest fata de ceea ce inaltele fete bisericesti considera a fi "o mascarada de prost gust si o pata aruncata pe obrazul BOR".

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Costel Stoica, ne-a declarat, ieri, ca "ceea ce a facut doamna Zavoranu este inadmisibil si vom analiza ce masuri trebuie luate. Chiar daca domnia sa face parte din showbiz, exista anumite limite care nu pot fi depasite. In primul rand, poate fi acuzata de portul ilegal al unor straie care nu sunt permise decat monahilor, in conditii foarte bine stabilite. Pe de alta parte, exista articolul 13 din Legea Cultelor, nr. 489/2006, care spune ca "in Romania sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de defaimare si invrajbire religioasa, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase".

Or, ceea s-a intamplat mi se pare exact o ofensa la adresa Bisericii. Vom vedea ce masuri se pot lua, si putem merge pana la sesizarea CNA, dar si a altor organe, daca va fi cazul".


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.