Cei doi protagonisti minori ai filmului premiat cu patru Globuri de Aur si nominalizat la zece Premii Oscar, “Slumdog Millionaire” acuza producatorii ca i-au platit mizerabil.

Rubina Ali si Azharuddin Ismail sunt cei doi copii in varsta de opt ani care au jucat in prima parte a filmului “Slumdog Millionaire”, care au primit, pentru un an petrecut pe platourile de filmare, 500 de respectiv 1.700 de lire sterline, conform declaratiilor parintilor care ii acuza pe producatori de exploatare a minorilor.

Regizorul britanic Danny Boyle spune ca a creat pentru cei doi copii un cont de investitii si ca le-a platit educatia, insa actorii care i-au jucat pe Latika si Salim in roluri de copii sustin ca au fost platiti mai prost decat majoritatea servitorilor indieni.

Un purtator de cuvant al distribuitorului filmului in America, Fox Searchlight, a spus ca banii pe care copiii i-au primit reprezinta mai mult decat salariul mediu anual pentru un adult din cartierul lor si ca nu-i vor mai plati in plus. Desi primesc 20 de lire pe luna pentru carti si hrana, cei doi copii inca traiesc in aceleasi suburbii sarace, iar parintii sustin ca nu stiu nimic despre nici un cont de investitii sau alti bani. Copilul afgan care a jucat rolul principal in filmul “The Kite Runner” a fost platit cu 9.000 de lire.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.