Roboti in dueluri necrutatoare. Personaje de BD-uri tot mai telegenice. Blockbustere care au parte de sequel-uri. Si 3D-ul devenit imperativ. Sunt pariurile cu care Cetatea Filmului spera sa treaca peste criza din acest an.

Amenintarea unei noi greve in breasla actorilor americani le sileste pe marile studiouri sa faca tot posibilul sa scoata maximum de profit din peliculele anuntate pentru premiera in acest an.

Daca in primele luni ale lui 2009 vom avea parte de filme cu pretentii de podiumuri de premiere, printre care si cel de la Oscaruri, mai inspre vara multiplexurile vor fi invadate de fete familiare si diverse francize, face BBC News o radiografie a anului cinematografic 2009. Cu toate se vor lupta sa doboare recordmanul in box office al anului trecut, “Batman: Cavalerul Negru”.

Confruntarea cea mai asteptata a anului pare a se da intre roboti.

Al patrulea film din seria Terminator, “Salvarea” este programat pentru luna iunie. Atunci unul dintre cei mai iubiti cyborgi se va intoarce pe marele ecran pentru a gasi un pamant distrus in urma unei apocalipse nucleare. Blockbusterul, in a carui distributie se regaseste Christian Bale, va avea parte de o concurenta acerba din partea unui follow-up planuit in luna iunie pentru Transformers, “Razbunarea celor Invinsi” .

Batman revine in 2011

Tot la capitolul “show must go on”, cea mai asteptata aparitie este cea a lui Daniel Radcliffe, care va imbraca pentru a sasea oara, in luna iulie, mantia de vrajitor adolescent in “Harry Potter si Printul Semipur”. Cat pentru liderul de box office din 2008, “Batman: Cavalerul Negru”, io9.com anunta ca de o continuare vom avea parte abia in 2011.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.