Productia americana "Push” a castigat trei premii la Festivalul de Film Independent Sundance, desfasurat intre 14 si 24 ianuarie in Park City, Statele Unite, informeaza Reuters.

"Push: Based on the Novel by Sapphire" relateaza drama unei adolescente supraponderale din Harlem, care este neglijata si abuzata de parintii sai. "Push” a castigat doua premii la categoria Cea mai buna drama - unul din partea publicului, iar al doilea din partea juriului precum si un premiu special al juriului, pentru Cea mai buna actrita (Mo'Nique, in rolul mamei adolescentei).

La categoria documentar american, premiul juriului a fost acordat filmului „We live in public”, iar premiul publicului a mers la documentarul „The Cove”. Dintre documentarele internationale, cele doua mari castigatoare au fost „Rough Aunties” (Marea Britanie), premiul juriului si „Afgan Star” (Afganistan, Marea Britanie),premiul publicului.

La categoria dramelor americane, juriul si publicul au ales acelasi film castigator - „Push: Based on the Novel by Sapphire”, iar dintre dramele internationale, cele doua castigatoare au fost „The Maid” (Chile)premiul juriului si „An Education” (Marea Britanie), premiul publicului.

Unul dintre premiile speciale acordate de juriul Festivalului Sundance a fost acordat, pentru originalitate, realizatorilor realizatorilor Benoit Delepine si Gustave de Kervern, pentru filmul "Louise-Michel".

Festivalul de Film Independent Sundance a fost fondat de Robert Redford, in 1985. Anul acesta, la festival au rulat in premiera mondiala, timp de zece zile, 118 filme de fictiune si documentare, alese din mai mult de 3.600 de propuneri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.