In perioada 10-17 august, insula verde Obuda din Budapesta va gazdui cea de-a 13-a editie a Sziget Festival, cel mai important eveniment muzical din Europa.

Ca si in anii trecuti, programul editiei 2005 include recitaluri de exceptie sustinute de nume grele ale muzicii internationale, printre invitatii de marca numarandu-se Nick Cave and The Bad Seeds, Accept, Korn, Obituary, Morcheeba, Sean Paul, The Game, Good Charlotte, Brand New Havies, Franz Ferdinand, The Hives, Roots Manuva sau celebrii The Wailers - trupa de acompaniament a regretatului rege al muzicii reggae, Bob Marley.

Daca pana acum Romania a fost reprezentata de Ab 4 si Parazitii, ei bine, la editia din acest an le-a venit randul clujenilor de la Luna Amara. Ei vor sustine un recital de 45 de minute, la 14 august (ora 17.30), in cortul Wan 2, o locatie de 5.000 de locuri ce nu si-a definitivat inca lista trupelor. Asa cum ne-a declarat Richard Constantinidi, managerul trupei Luna Amara, prezenta la Sziget vine dupa "presiuni" exercitate de mai bine de doi ani.

"Am incercat de mult sa ajungem la acest festival. Anul trecut, nu ne-au primit deoarece nu aveam nici un album. Pentru editia asta, si-au dat seama ca popularitatea trupei a crescut si au acceptat sa cantam. Si de aceasta data, s-a lucrat pe mai multe fronturi. Paradoxal este ca festivalul Peninsula (fratiorul mai mic al Sziget-ului n.r.), ce se va desfasura la Periam, nu ne-a primit din ratiuni financiare", a declarat managerului trupei, Mihnea Blidariu.

Pentru cei care isi doresc sa participe la festivalul de la Budapesta, labelul Bestial Records au pus deja in vanzare bilete, al caror pret variaza intre 3.200.000 de lei (pana la 15 iunie) si 4.000.000 de lei (de la 15 iunie si pana la 10 august). Cat despre Luna Amara, ar mai fi de spus faptul ca cel de-al doilea album este finalizat, lansarea urmand sa aiba loc in toamna acestui an. Conform spuselor managerului trupei, materialul se va intitula "in proportie de 99% "...


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.