"Seductia intervalului", proiectul curatoarei Alina Serban, este cel care va participa la Bienala de Arta de la Venetia. Lucrarile vor fi semnate de Ciprian Muresan, Stefan Constantinescu si Andrea Faciu.
Luni seara s-a publicat pe site-ul MCC rezultatul votului secret al juriului care a evaluat cele 29 de proiecte ale artistilor ce au aplicat pentru participarea la editia din 2009 a Bienalei de la Venetia.

Proiectul Alinei Serban mizeaza pe relatia dintre privitor si lucrarea de arta si felul in care aceasta este intermediata de formatul expozitional.

"Are expozitia propriul timp interior?", "Cum experimentam ca privitori un parcurs expozitional ce-si defineste o realitate independenta de cea cotidiana?" sunt intrebari la care proiectul incearca sa raspunda.

Desi proiectul nu este final, ci a fost prezentata doar o propunere de lucru, tema sa centrala se refera la timpul interior al expozitiei si la formele particulare de expresie si redare a realitatii prin lucrarile de arta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.