Filmul "Pescuit sportiv" regizat de Adrian Sitaru a fost premiat, duminica, la sectiunea New Voices/New Visions Award a Festivalului International de Film de la Palm Spring, desfasurat intre 6 si 19 ianuarie, potrivit site-ului oficial al festivalului.

Filmul a fost prezentat pe 12 ianuarie la festivalul de la Palm Spring, ajuns la cea de-a XX-a editie.

La ceremonia de decernare a premiilor, care a avut loc duminica, premiul a fost ridicat de actrita care detine rolul principal din film, Maria Dinulescu, relateaza NewsIn.

"Filmul merita premiul pentru puterea extraordinara si unitatea de portretizare a unor personaje fascinante, bazata pe talent pur, pe un scenariu bine scris si pe o regizare superba", a comentat unul dintre membrii juriului, Orly Ravid.

Categoria New Voices/New Visions a prezentat 12 filme de debut ale unor regizori internationali. Productiile alese pentru aceasta categorie sunt filme care reprezinta cele mai bune creatii ale unor talente inca necunoscute. In cadrul festivalului au fost prezentate 208 filme, din 73 de tari.

"Pescuit sportiv", debutul in lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru, distins cu premii la festivalurile internationale de film de la Venetia, Salonic si Estoril, va fi difuzat in cinematografele din Romania incepand cu 13 februarie, potrivit distribuitorilor peliculei.

Scenariul filmului urmareste secvente din viata unui cuplu in criza, care ajunge intr-o situatie limita dupa accidentarea unei tinere. Cei doi decid sa ascunda acest lucru, renuntand la principii. Din distributie fac parte Ioana Flora, Adrian Titieni, Maria Dinulescu si Catalin Ungureanu. Scenariul si montajul sunt semnate tot de Adrian Sitaru.

Regizorul Adrian Sitaru, in varsta de 37 de ani, a fost premiat, in 2007, si la Festivalului International de Film de la Locarno. Romanul a primit "Leopardul de Aur" pentru scurtmetrajul "Valuri".

Trailer "Pescuit sportiv" de Adrian Sitaru


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.