Ieri, la cimitirul Ghencea din Bucuresti, a fost inmormantat liderul trupei "Rosu si Negru", Liviu Tudan, care s-a stins din viata la doar 58 de ani. Acesta a fost un artist si un om deosebit, care nu a incetat nici o clipa sa spere ca totusi se va vindeca si ca isi va putea duce la bun sfarsit proiectele artistice pe care le avea. Fiica acestuia, Livia, a marturisit ca tatal sau s-a stins cu zambetul pe buze, desi suferea de cancer, o boala ingrozitoare, care il chinuia.

Liviu Tudan a fost un mentor pentru multi muzicieni de valoare din Romania, cu care a lucrat inca din anii 1964-1965, cand canta in trupe precum Metronom sau Sideral si apoi, mai tarziu, cu Rosu si Negru. Printre cei care i-au fost colegi si prieteni se numara Mihai Cernea, Ovidiu Lipan Tandarica, Nutu Olteanu, Adi Ordean, Florin Ochescu, Dida Dragan, Vlad Gabrielescu, Mugur Winkler etc. Anul acesta, Tudan dorea sa lanseze un CD cu piese mai vechi din cariera sa, reorchestrate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.