Festivalul de Film Independent Sundance, fondat de Robert Redford, va incepe, joi, in Park City, Statele Unite, avand in program 118 filme de fictiune .

Timp de zece zile, vor rula, in premiera mondiala, productii selectate din peste 3.600 de propuneri.

Festivalul are patru categorii: film american de fictiune, film international de fictiune, documentar american si documentar international.

Printre peliculele care vor fi prezentate se numara si "When you're strange", un documentar american foarte asteptat, despre trupa "The Doors", realizat pe baza unor materiale de arhiva.

"Filmele selectate in acest an nu se subordoneaza unor genuri clare. Avem, mai degraba, un amestec de genuri, marcate de stergerea granitelor geografice, reperelor de generatie si a celor socio-economice", spune directorul festivalului, Geoffrey Gilmore.

Multe studiouri de productie si-au revizuit fundamental bugetul pe 2009 in perspectiva participarii la Festivalul Sundance din acest an. Desi dificultatile economice ar putea reduce numarul de spectatori, Robert Redford nu se arata ingrijorat de acest aspect.

"Nu ma deranjeaza sa fie mai putina lume. Conteaza calitatea filmelor proiectate si ce semnificatie au acestea", a declarat celebrul actor si regizor pentru publicatia locala Salt Lake Tribune.

Prima editie a Festivalului de Film Independent Sundance s-a desfasurat in 1985.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.