Victima din procesul intentat impotriva cineastului francez Roman Polanski in urma cu 31 de ani a cerut, pentru a treia oara, suspendarea urmaririi penale, informeaza AFP.

In urma cu 31 de ani, regizorul a fost obligat sa paraseasca SUA pentru a scapa de inchisoare. In procesul intentat in 1977, Polanski a fost gasit vinovat de intretinerea de relatii sexuale cu o minora de 13 ani. De cand a parasit SUA, Polanski este considerat oficial fugar si e cautat de justitia americana, relateaza NewsIn.

Samantha Geimer, victima lui Polanski, care are acum 45 de ani, a depus luni o cerere prin care cerea suspendarea urmaririi penale. Nu este insa prima data cand aceasta cere suspendarea urmaririi penale - a mai incercat acest lucru in 1995 si 1997, fara succes insa.

Roman Polanski, nascut in Franta si crescut in Polonia, are acum 75 de ani. In 1977, el a pledat vinovat in procesul in care era acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora, proces intentat de parintii acesteia.

Potrivit politiei, regizorul a obligat-o pe tanara sa consume alcool si droguri inainte sa o violeze. Pe 31 ianuarie 1978, dupa ce avocatii sai au avut o intalnire cu un judecator care a dat de inteles ca Polanski va sta dupa gratii destul de mult timp, regizorul a urcat intr-un avion si a plecat spre Europa.

Procedura penala impotriva lui Polanski nu a fost niciodata anulata, iar acesta nu a mai pus piciorul in SUA de mai mult de 30 de ani, nici macar pentru a primi Oscar-ul pentru cel mai bun regizor in 2003, care i-a fost acordat pentru filmul "Pianistul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.