Muncitorii de la firma miliardarului Irinel Columbeanu au refuzat, ieri dimineata, sa intre in fabrica. Nu vor sa munceasca pana nu-si primesc drepturile banesti, restante din octombrie anul trecut.

"Am mancat misto pe paine de sarbatori", asa au inceput, ieri, sa descrie angajatii de la SC Construct Materia Columbeanu din Targu Carbunesti cosmarul pe care il traiesc din octombrie 2008. Prima lor zi de lucru a inceput cu o actiune de protest.

"I-a cumparat chiloti de 2.000 de euro Monicai si noua nu ne da salariile!", a spus unul dintre muncitori, Laviniu Calugarita, care trebuie sa recupereze o mie de lei. "Ii cumpara telefoane scumpe si pe noi ne lasa sa murim de foame!", a sarit altul.

Oamenii, majoritatea familisti, sunt suparati ca au datorii in banci si risca sa le fie luate casele daca nu-si platesc ratele. Si-au amanetat si lucrurile din casa pentru a avea bani de paine.

Conducerea firmei a refuzat sa stea de vorba cu protestatarii, care au spus ca vor face demersurile necesare ca, incepand de azi, sa intre in greva generala pe termen nelimitat.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.