Doar cu o zi inainte de termenul limita de votare pentru Premiile Oscar, cea de-a 66-a editie a Globurilor de Aur si-a desemnat castigatorii.

In sfarsit, dupa 13 ani, in care a primit 5 nominalizari la Globul de Aur, Kate Winslet a plecat acasa nu cu un trofeu ci cu doua. Actrita a fost desemnata Cea mai buna actrita intr-un rol principal si, respectiv, secundar, intr-o drama, pentru prestatiile sale din "Revolutionary Road" si"The Reader".


Sursa foto: NorthFoto

Comedia romantica “Slumdog Milionaire”, o coproductie SUA-Marea Britanie-India, a demonstrat ca Hollywood si Bollywood pot colabora cu success. Filmul a castigat la toate categoriile la care fusese nominalizat: Cel mai bun film drama, Cel mai bun regizor (Danny Boyle), Cel mai bun scenariu (Simon Beaufoy) si Cea mai buna coloana sonora (A.R. Rahman), relateaza NewsIn.

Si mini-seria “John Adams” a castigat la toate categoriile pentru care intrase in cursa, respectiv Cea mai buna mini-serie sau film de televiziune, Cea mai buna actrita intr-un rol principal in mini-serie sau film de televiziune (Laura Linney), Cel mai bun actor intr-un rol principal in mini-serie sau film de televiziune (Paul Giamatti) si Cel mai bun actor intr-un rol secundar in in mini-serie sau film de televiziune (Tom Wilkinson).

O surpriza, chiar si pentru castigator, a fost desemnarea lui Mickey Rourke drept Cel mai bun actor intr-o drama, deoarece concurenta sa i-a inclus pe Sean Penn, pentru prestatia din filmul biografic "Milk", Brad Pitt, pentru "The Curious Case of Benjamin Button", Leonardo Di Caprio, nominalizat pentru rolul din "Revolutionary Road", si Frank Langella, pentru "Frost/Nixon.

„A fost un drum lung de intoarcere pentru mine. Acum cativa ani, eram aproape iesit din industrie. Vreau sa ii multumesc regizorului Darren Aronofsky, care a avut incredere in mine si s-a chinuit sa obtina finantare, avandu-ma pe mine in distributia filmului”, a declarat Rourke, care, la 52 de ani, s-a aflat si el, ca si Winslet, pentru prima data pe lista castigatorilor la Globul de Aur.

La aproape un an de la moartea sa, Heath Ledger a fost desemnat Cel mai bun actor intr-un rol secundar, pentru interpretarea maleficului Joker din filmul “The Dark Night”, care a stat in fruntea box office-ului pentru mai multe saptamani la rand.

“Pentru noi toti cei care au lucrat alaturi de Heath acceptam acest premiu, avand in suflet atat tristete cat si mandrie”, a declarat regizorul Christopher Nolan, potrivit UsMagazine.

La capitolul premiere, Colin Farrell si Sally Hawkins au fost recompensati cu primele Globuri de Aur din cariera, fiind declarati cei mai buni actori intr-o comedie sau musical, datorita rolurilor din “In Bruges” si, respectiv, “Happy-Go-Lucky”, scrie NewsIn.

Chiar daca nu se afla printre castigatori, o alta surpriza a serii a fost cuplul Jennifer Lopez-Marc Anthony, care au pasit impreuna pe covorul rosu de la The Beverly Hilton. Dupa o luna in care zvonurile potrivit carora cei doi nu se mai inteleg au tinut prima pagina a tabloidelor, cele doua vedet s-au afista aseara la eveniment foarte fericiti dar fara verighete pe deget. Click aici pentru poza

“Cei doi nu si-au luat verighetele intentionat”, a declarat un prieten al celor doi, potrivit UsMagazine


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.