Jean-Paul Belmondo se intoarce pe marile ecrane in pelicula „Un homme et son chien”, regizata de Francis Huster, dupa o perioada lunga de recuperare in urma accidentului cerebral vascular pe care l-a suferit in 2001, transmite AFP.

Actorul francez, in varsta de 75 de ani, revine in cinema dupa o lunga perioada de recuperare in care a incercat sa depaseasca problemele de vorbire si motricitate de care suferea in urma accidentului vascular cerebral.

Belmondo, a carui cariera a fost marcata de roluri indraznete, umoristice si multiple cascade riscante, se confrunta in „Un homme et son chien” cu un rol inedit, intr-o drama psihologica. De aceasta data, el interpreteaza rolul unui batran ranit pe viata, care traieste in strada, de pe o zi pe alta, alaturi de un caine.
Jean-Paul Belmondo dedica aceasta revenire tinerilor cu handicap pe care i-a cunoscut in timpul convalescentei sale. „Am realizat ca acesti tineri de 20 de ani sunt intr-o stare mai grava decat mine. Cand am fost externat din spital, mi-am jurat ca voi lupta pentru a le arata ca o persoana cu asemenea probleme inca mai poate face ceva in viata. Nu stiam cum, dar aveam vointa, iar intr-un final am hotarat ca voi face acest film pentru ei”, a explicat actorul in dosarul de presa.

In ciuda handicapului sau, Belmondo nu si-a pierdut capacitatea de interpretare si ofera un rol adevarat in „Un homme et son chien”, emotionant si pentru ca nu ascunde starea sa reala de sanatate.
„Nu am hotarat sa revin pentru glorie, ci pentru ca ma regasesc in aceasta poveste, presarata cu demnitate si onoare, povestea unui om care la sfarsitul existentei sale descopera o forma de speranta”, a completat Belmondo.

„Un homme et son chien”, in regia lui Francis Huster, reuneste in jurul lui Belmondo cativa de apropiati ai acestuia, care insotesc, intr-o scurta aparitie, revenirea marelui actor: Charles Gérard, Jean Dujardin, Max Von Sydow, Pierre Mondy, Robert Hossein, José Garcia sau Françoise Fabian Huster spera sa ii reuneasca, in viitor, pe Jean-Paul Belmondo si pe Jean Dujardin intr-un remake al filmului „Kid de Cincinnati”.

Jean Paul Belmondo nu a mai filmat din iunie 2001, ultimul sau rol fiind in filmul „Amazon”, regizat de Philippe de Broca.

„Un homme et son chien” va avea premiera oficiala pe 14 ianuarie, in Franta. Jean Paul Belmondo s-a nascut pe 9 aprilie 1933, in Franta. A castigat un premiu Cesar, in 1988, la categoria Cel mai bun actor, pentru pelicula “Itinéraire d'un enfant gaté”. oria Cel mai bun actor, pentru pelicula “Itinéraire d'un enfant gaté”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.