Filmul "Slumdog Millionaire", cu cinci premii in palmares, a surclasat o alta pelicula creditata cu sanse mari la Oscar, "The Curious Case of Benjamin Button", la gala de decernare a Critics' Choice Awards, care a avut loc, vineri dimineata, in orasul Santa Monica din statul american California.
Coproductia Hollywood-Bollywood, nominalizata la sase categorii, a reusit sa castige premiile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Danny Boyle), Cel mai bun scenarist (Simon Beaufoy), Cel mai bun tanar actor (Dev Patel) si Cel mai bun compozitor (A.R. Rahman). Comic si romantic in egala masura, "Slumdog Millionaire" prezinta povestea unui tanar indian intrat intr-un concurs de cultura generala pentru a-si impresiona prietena.

Surprinzator, "The Curious Case of Benjamin Button", care a avut opt nominalizari la Critics' Choice Awards, nu a castigat niciun macar un premiu. Pelicula, care are cinci nominalizari la Globurile de Aur, marcheaza a treia colaborare a lui Brad Pitt cu regizorul David Fincher, dupa "Fight Club" si mega-succesul "Se7en", plasat de multi intre primele 10 thriller-uri din toate timpurile. Plecand de la o povestire de F. Scott Fitzgerald, scenariul urmareste destinul unui barbat care se naste, practic, deja batran si, odata cu trecerea timpului, merge inapoi pe scara varstei. Partenera lui Pitt este interpretata de Cate Blanchett.

Sean Penn, care joaca rolul unui homosexual ales intr-o functie publica in pelicula "Milk", regizata de Gus Van Sant, a fost desemnat Cel mai bun actor in rol principal, in vreme ce castigatorul categoriei Cel mai bun actor in rol secundar a fost desemnat regretatul Heath Ledger, pentru prestatia sa in rolul Joker din "The Dark Knight". Acelasi film, unul dintre succesele de casa din 2008, a castigat si titlul de Cel mai bun film de actiune.

Un lucru inedit s-a intamplat la categoria Cea mai buna actrita in rol principal, unde premiul a fost acordat atat lui Anne Hathaway, pentru rolul din "Rachel Getting Married", cat si "veteranei" Meryl Streep, pentru prestatie din "Doubt".

Premiile Critics' Choice Awards, acordate de Asociatia Criticilor de Film din SUA, au ajuns, in 2009, la cea de-a 14-a editie. Ceremonia de decernare din acest an a fost transmisa in direct de postul muzical de televiziune VH1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.