Lungmetrajul german “The Baader Meinhof Complex”, ce o are intr-unul dintre rolurile principale pe actrita de origine romana Alexandra Maria Lara, a fost nominalizat la Premiul BAFTA pentru Cel mai bun film strain.

Filmul “The Baader Meinhof Complex”, regizat de Uli Edel, spune povestea unuia dintre cele mai temute grupuri de extrema stanga din Germania de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, banda de teroristi Baader Meinhof.

Alexandra Maria Lara a parasit Romania pe cand avea 5 ani, emigrand cu familia in Germania. A devenit faimoasa cu rolul secretarei lui Hitler in “Caderea”, pelicula nominalizata la Oscarul pentru Cel mai bun film strain.

Lara a interpretat si rolul principal feminin in ecranizarea lui Francis Ford Coppola dupa Mircea Eliade “Tinerete fara tinerete”. Ea a fost anul trecut invitat special la TIFF, in cadrul festivalului fiind prezentat si filmul britanic “Am o slujba naspa rau”, in care Alexandra Maria Lara joaca alaturi de Oana Pellea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.