Intr-un cadru elegant oferit de Cartier, vedetele au pasit luni seara pe covorul rosu de la Convention Center pentru a participa la deschiderea Festivalului international de Film de la Palm Springs.

In cadrul galei de deschidere a festivalului, gazduita de actrita Mary Hart, Clint Eastwood a primit premiul pentru intreaga cariera “Career Achievement Award” iar regizorului Ron Howard i-a fost inmanat premiul “Liftetime Achievement Award”, scrie Alternative Film Guide.

Premiul “Desert Palm Achievement” i-a fost inmanat actritei Anne Hathaway pentru rolul din “Rachel Getting Married”, si actorului Sean Pen, pentru rolul din “Milk”. Printre castigatori se mai numara si Dakota Fanning care a primit premiul “Rising Star award” si Amy Adams care a plecat acasa cu premiul “Spotlight Award”. Nici Freida Pinto nu a plecat cu mana goala acasa, fiind premiata cu “Breaktrough Award” pentru rolul din “Slumdog Millionaire”.

Mii de fani s-au aliniat pe strazi, devreme, pentru a zari macar o bucatica din vedeta preferata. Odata cu sosirea prime limuzine mii de blitzuri au luminat covorul rosu pe care rand pe rand celebritatile au pasit in tinute care mai de care mai elegante si au salutat gratios multimea de fani.

Cea de-a 20-a editie a Festivalului anunta participarea a 210 filme, provenind din 73 de tari, dintre care 77 sunt premiere ( 14 mondiale, 48 din Statele Unite si 16 din America de Nord). De asemenea 50 din cele 67 de filme nominalizate la categoria “Cel mai bun film strain”, vor fi proiectate in cadrul Festivalului International de Film care va avea loc in perioada 8-19 ianuarie in Palm Springs.

Si industria cinematografica romaneasca intra in cursa pentru premiile festivalului de la Palm Springs cu filmul “Restul e tacere”, regizat de Nae Caranfil. Pelicula concureaza la categoria “Cel mai bun film strain” intr-o competitie selecta, alaturi de productii cum ar fi "The Burning Plain", cu Charlize Theron si Kim Basinger in rolurile principale, si animatia "Waltz with Bashir", nominalizat la Globurile de Aur 2009.

Festivalul International de Film de la Palm Springs, unul dintre cele mai mari din America de Nord, a fost fondat in 1990 de catre primarul Sonny Bono si este privit de regizori si actori ca o foarte buna ocazie de a-si promova filmele inaintea decernarii premilor Oscar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.