Filmul "Restul e tacere", regizat de Nae Caranfil, concureaza la categoria "Cel mai bun film strain" in cadrul Festivalului International de Film de la Palm Springs (SUA), unde va fi prezentat pe 16 si 17 ianuarie, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Pelicula lui Caranfil va fi prezentata intr-o competitie selecta, alaturi de productii cum ar fi "The Burning Plain" (cu Charlize Theron si Kim Basinger in rolurile principale, pe un scenariu de Guillermo Arriaga, cunoscut pentru "Babel" si "21 Grams") si animatia "Waltz with Bashir", nominalizat la Globurile de Aur 2009.

"Restul e tacere", lansat in Romania pe 7 martie 2008, ii are in rolurile principale pe Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu si Mirela Zeta, iar scenariul urmareste inceputurile cinematografiei romanesti.
Pelicula are in palmares premiul pentru lungmetraj al Festivalului International al Producatorilor de Film Independenti IPIFF 2008 si premiul publicului la Gala B-EST.

In iulie 2008, filmul a fost desemnat de Centrul National al Cinematografiei (CNC) ca propunere a Romaniei la Oscarurile din 2009. Nominalizarile pentru premiile Academiei Americane de Film vor fi anuntate pe 22 ianuarie, in Los Angeles, iar gala de decernare este programata o luna mai tarziu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.