Actorul american Will Smith , starul filmelor "Hancock" si "Seven Pounds", a fost desemnat cel mai profitabil actor pentru proprietarii de sali de cinema in 2008, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat printre reprezentantii industriei.

Will Smith l-a detronat pe Johnny Depp, care a detinut titlul de cel mai profitabil actor pentru salile de cinema in 2007 si 2006, datorita seriei "Piratii din Caraibe".

Smith, 40 de ani, este al doilea actor afro-american care devine lider in topul Quigley, in cei 76 de ani de cand exista acest clasament. Sidney Poitier a detinut acest titlu in 1968, dupa ce jucase in filmele "Ghici cine vine la cina" si "In arsita noptii". Smith este urmat in top, in ordine, de Robert Downey Jr, starul filmului "Iron Man - Omul de otel", Christian Bale, datorita rolului din seria "Batman", si Shia LaBeouf, in varsta de 22 de ani, care a jucat in "Indiana Jones si Regatul Craniului de Cristal".

Anne Hathaway, care a devenit cunoscuta datorita rolului din "Printesa indaratnica" si in prezent este nominalizata la premiile Screen Actors Guild si la Globurile de Aur pentru rolul din "Rachel Getting Married", a primit titlul de "starul de maine", alaturi de Chris Pine, ce a aparut in "Bottle Shock" si il va interpreta pe capitanul Kirk in noul lungmetraj al seriei "Star Trek", programat pentru lansare anul acesta.

Sondajul, realizat anual, din 1932, de editorii de la International Motion Picture Almanac, cere proprietarilor de sali de cinema sa realizeze un top 10 al starurilor care le-au adus cele mai multe incasari, dar si un clasament al actorilor despre care cred ca vor vinde cele mai multe bilete in anul in curs.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.