"Iubesc sa scriu si va asigur ca scriu cu regularitate. Insa scriu pentru mine si vreau sa fiu lasat in pace in timp ce fac asta", declara acesta, in cel mai recent interviu al sau, in urma cu 29 de ani.

J.D. Salinger, scriitor care a marcat puternic literatura americana a secolului al XX-lea si care nu a mai acordat nici un interviu de 29 de ani, a implinit, joi, 1 ianuarie, 90 de ani, informeaza AFP, citat de MEDIAFAX.
In pofida succesului inregistrat de romanul "De veghe in lanul de secara", lansat in 1951, Salinger nu a mai publicat nimic din 1965. Viata scriitorului american a devenit un mister de la decizia sa de a se refugia in satul Cornish, din Hampshire, localitate situata in nord-estul Statelor Unite.

Potrivit relatarilor fiicei scriitorului, autoare a unei autobiografii controversate, Salinger scrie in continuare, insa nici un manuscris al sau nu a fost trimis unei edituri de mai bine de patru decenii.

"Iubesc sa scriu si va asigur ca scriu cu regularitate. Insa scriu pentru mine si vreau sa fiu lasat in pace in timp ce fac asta", a declarat Salinger in cel mai recent interviu al sau, acordat publicatiei “Boston Globe” in 1980.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.