Muzica romaneasca a cam somat in acest an, spun criticii.

"Nici nu stiu daca pot sa numesc cinci albume notabile de rock lansate in 2008“, spune DJ Hefe, prezentator de emisiuni rock la City FM si U-TV.

"Starea actuala a jazzului ar putea fi definita astfel: avem interpreti-creatori valorosi, dar din pacate nu si formatii pe masura“, regreta muzicologul Alexandru Sipa.

Cat despre electro, "aici exista cateva proiecte si cativa oameni foarte buni, dar produc mai ales pentru afara“, spune DJ Gojira, producator de muzica electro. In hip-hop, tendinta artistilor e sa lanseze albume independente, iar surprizele anului par sa vina dinspre muzica indie.

La sectiunea indie rock, criticul Matei Florian voteaza cu clujenii de la Grimus si albumul lor de debut, "Panikon“ (Cramps Music).

"Era nevoie de rockul lor alternativ apropiat de Muse sau Placebo, un gen foarte prizat afara, dar care lipseste la noi“, apreciaza Florian. Un alt debut notabil, completeaza criticul, apartine electro-rockerilor The Pixels, cu "o voce atipica ce trebuia sa existe si la noi“.

Albumul lor, "Fire Exit“ (La Strada Music), e laudat si de Mihnea Blidariu de la Luna Amara:

"Ura, exista new wave si in Romania! Exista si mai demult, ascuns prin beciuri timisorene, cu trupe ca Radical din Val, insa acum e in plina lumina, asezonat cu ceva electro si putin alternative“.