In 2006, "An Inconvenient Truth” ("Un adevar incomod”), celebrul film documentar al fostului vicepresedinte american Al Gore, argumenteaza intr-un mod convingator faptul ca schimbarile climatice reprezinta un pericol real si prezent pentru planeta.

Tot in 2006 incepe sa se contureze o adevarata miscare ecologista, sustinuta din ce in ce mai mult de organizatii neguvernamentale si personalitati ale showbizului.

Colectarea si reciclarea materialelor din plastic sau din hartie, eficientizarea consumului de resurse epuizabile ale planetei sau reducerea emisiilor de carbon au devenit subiectele multor studii sau filme de scurt metraj.

Vedetele de cinema s-au transformat intr-un model pentru responsabilizarea populatiei cu privire la protectia mediului. In 2008 insa, potentialul "verde” al lumii cinematografice ia noi dimensiuni.

Scenaristul Edward Norton, un ecologist convins

Realizatorii peliculei “The Incredible Hulk” (“Incredibilul Hulk”) sunt primii care s-au gandit ca in afara mesajului ecologist pe care il poate transmite un film, cele mai concrete masuri de protectie a mediului pot fi luate chiar pe platourile de filmare. Cu toate acestea, mesajul transmis de subiectul fimului nu are legatura cu responsabilitatea de mediu.

Nu este o intamplare faptul ca “The Incredible Hulk” este pionier in incercarea de a minimaliza consumul resurselor si de a diminua emisiile de carbon generate pe platourile de filmare.

Atat scenaristul, celebrul actor Edward Norton, cat si producatorul filmului, Gale Anne Hurd, se declara de
multi ani niste ecologisti convinsi.