Turneul se numeste „Ocroteste Craciunul”. La concertele din acest turneu, membrii SISTEM ofera publicului brazi in ghivece, potrivit Green-Report.

„Sarbatorea Craciunului este frumoasa. Este o sarbatoare a bucuriei si a darurilor. O iubesc. Dar mi se pare absurd ca aduce cu sine masacrarea a zeci de mii de brazi numai in Romania. Si mie imi place sa simt miros de brad proaspat, de brad viu in casa. Dar exista alternative la taierea lor: brazii in ghivece, pe care poti sa-i sadesti dupa Craciun. Ocroteste Craciunul, vino la concertele SISTEM ca sa primesti brazi vii!”, ne indeamna Zoli Toth.

In timp ce artistii se zbat pentru a Ocrotii bradutii de Craciun, altii taie copacii ca in codru. Un tanar de 28 de ani din localitatea buzoiana Lopatari s-a ales cu dosar penal, dupa ce a taiat ilegal peste o suta de brazi din padurea parintilor, pentru a-i vinde in pietele din municipiul Buzau, transmite corespondentul NewsIn.

In urma investigatiilor efectuate de politistii Compartimentului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului Politiei de Ordine Publica au stabilit ca tanarul a taiat, fara drept, cei 115 arbori din padurea apartinand parintilor sai si intentiona sa ii vanda pe raza municipiului Buzau.

Tanarul s-a ales cu dosar penal, pentru infractiunile de taiere ilegala de arbori si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, cercetarile fiind continuate de lucratorii Postului de politie Vintila-Voda.