Imaginea pop-art, a divei Marilyn Monroe, realizata Andy Warhol s-a vandut cu 290.500 de dolari la o licitatie organizata de celebra casa de licitatii Christie's.

Cei de la Christie's estimau ca poza se va vinde cu cel putin 400.000 de dolari, insa participantii la licitatie nu s-au apropiat cu ofertele de aceasta suma.

Fotografia a fost realizata de Warhol in 1986, dupa o imagine din filmul "Niagara", in care Monroe a jucat in 1953. Practic, Warhol a prelucrat un portret al actritei, transformandu-l in negativul fotografiei originale.
A doua in topul licitatiei de poze cu Marilyn este fotografia-colaj "The Last Sitting", facuta in 1962 de Bert Stern, care face parte din ultimul pictorial al actritei, pentru revista Vogue. "The Last Sitting" este inclusa in colectia Constantiner, care include cel mai mare grup de fotografii cu Marilyn, peste 100. Intreaga colectie a fost vanduta de Christie's pentru 7,7 milioane de dolari. Cel mai mic pret, doar 625 de dolari, a fost obtinut pentru o poza din 1956.

Fotografiile cu Marilyn Monroe au fost scoase la licitatie marti, de casa de licitatii Christie's din New York, care se astepta la acel moment la incasari totale de peste 7,5 milioane de dolari. Fotografiile, care o prezinta pe Monroe in diferite etape ale evolutiei sale artistice sunt realizate de artisti ca Andy Warhol, André de Dienes, Tom Kelley, Elliott Erwitt, Eve Arnold, Gary Winogrand, Milton Greene si Bert Stern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.