Cand doua averi bucurestene, de cateva milioane de euro, au ceva de discutat, se intalnesc la o cafenea din Dorobanti. Serios! Nu vin singure, de capul lor, vin "insotite” de niste barbati plinuti, care isi parcheaza Mercedes-urile si BMW-urile pe trecerea de pietoni, au ochelari de soare pe ochi (indiferent de anotimp) si servesc un energizant la micul dejun. Cu paiul.
Cafenea, langa cafenea, langa alta cafenea, bancara, italiana, turceasca, kitschioasa, toate pline inca de la ora 11.00. De ce si-or da toti intalnire aici...?
O cafea si un sandvici cu cartofi prajiti
La orele pranzului, cafenelele de pe Radu Beller devin un fel de MacDonald’s de la Unirii: loc de intalnire.Aproximativ 2.400 de cafele se consuma in fiecare zi pe Radu Beller, strada cea mai intesata de cafenele din Bucuresti. Altfel spus, fiecare din cele aproximativ noua cafenele de pe Radu Beller foloseste zilnic circa doua kilograme de cafea, din care se fac cam 260 de espresso-uri.
Nu e mult, mancarea se vinde mult mai bine, apreciaza barmanii, iar turul dintr-o cafenea in alta ne lamureste.
Prea putini consumatori vin pe Radu Beller pentru cafea. Se bea si ceai, apa plata cu lamaie, spirtoase, dar, mai ales, se mananca. Fetele, cu salatele de cruditati, iar barbatii, cu sandviciurile. Cel putin asa descriu barmanii profilul consumatorului.
Cafeaua se bea in special dimineata, iar in timpul zilei si seara comenzile merg in special pe mancare si bauturi alcoolice - mai ales bere si vin.
Asa ca “vadul de cafenele”, singurul si atat de celebru in Capitala, este mai degraba un “vad al bistro-urilor”. Fosta cafenea Chez Paul din Piata Dorobantilor tocmai s-a inchis, iar pe locul ei se va deschide o patiserie.
Peste drum, la Snack Attack, cafeaua e buna, dar nu poate fi luata decat la pachet.
Mai jos, inspre Floreasca, sunt French Bakery si Eatery, care vand si cafea, dar sunt specializati mai ales pe sandviciuri, pateuri si salate. Cele doua localuri nu arata oricum foarte business.
Desi s-a amestecat printre cafenele, nici Belle Epoque nu este o cafenea in adevaratul sens al cuvantului.
La intrare te izbeste un iz de omleta, nu gretos, dar ne asteptam totusi la mirosul intepator de cafea. Doar vreo 10 specialitati pe baza de cafea in meniu, pe cand gustarile cu preturi ametitoare ocupa cateva pagini bune. La fel si cocktailurile pe baza de alcool.
Despre autor:
Sursa: Adevarul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Rezultate financiare ING Bank: chiar dacă inflația a crescut, banca a dat mai...
Sursa: futurebanking.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Musaca de cartofi: rețeta tradițională românească cu un gust desăvârșit
Sursa: garbo.ro
-
GALERIE FOTO | Ford a prezentat la Craiova noul Puma Gen-E. Cât va costa...
Sursa: wall-street.ro
-
Ce spune Dana Budeanu despre Călin Georgescu și Cristela: Voi nu realizați că...
Sursa: kudika.ro