Luminita Anghel&Sistem au aparut ieri-seara in prima conferinta de presa organizata de la sosirea din Kiev, o dezbatere televizata care s-a transformat intr-un razboi in direct intre membrii echipei si, dupa caz, fie cu presa, fie cu Cristi Faur, compozitorul piesei "de bronz". In timpul scandalului, transmis in direct de TVR 1, si moderat cu greu de Catalin Maruta, au fost sugerate si disensiuni grave intre Luminita si trupa Sistem, fiecare dintre parti fiind acuzata ca ar dori sa-si adjudece singura laurii victoriei.
"Sa-i dau cu capul de toti peretii". Sub pretextul ca vrea sa clarifice nelamuririle aparute pe parcurs, Luminita i-a atacat dur si pe ziaristii care au facut dezvaluiri incomode in ultimele saptamini.

"De-abia astept intilnirea cu ziaristii, sa-i pot da cu capul de toti peretii", declara Luminita in urma cu doua zile, in emisiunea lui Teo Trandafir. Intrebata ce a vrut sa spuna, solista a precizat ca generalizarea respectiva a fost improprie, vizat fiind, de fapt, un singur jurnalist. Acesta, in opinia Luminitei, a discreditat echipa "de bronz", pomenind anumite "mizerii" pe care ea le dorea ascunse sub pres, cum ar fi divergentele aparute in cadrul echipei la impartirea banilor. "S-au certat inca de la inceput din cauza banilor. Nici nu ajunseseram in semifinala, ca deja se punea problema cum sa-i imparta. Mie nu-mi trebuie nici un ban. Oricum, e treaba lui Cristi (n.r. - Faur) ca se poarta ca un nebun. Sa stea linistit: cind vor intra in cont, isi va primi si el banii", declara alaltaieri Luminita, citata de presa.

"M-a prezentat drept "Cristi Fraier"". Desi a spus de mai multe ori ca nu doreste sa-si schimbe imaginea "de doamna", lansindu-se in certuri inutile la televizor, Luminita nu a ezitat sa-i raspunda dur compozitorului Cristi Faur in momentul in care acesta si-a prezentat lunga serie a nemultumirilor. "M-a prezentat drept "Cristi Fraier" intr-o emisiune mai veche si probabil stia ea de ce", a spus acesta, in timp ce Luminita a incercat sa explice ca a fost o greseala pentru care si-a cerut scuze. Compozitorul a tinut sa reproseze organizatorilor ca l-au neglijat si chiar ca l-au tinut voit intr-un con de umbra, uneori chiar prin gesturi meschine, cum ar fi sa-i acopere "accidental" figura in cursul transmisiilor televizate. In plus, nu a avut scaun intr-o emisiune la care au fost invitati, "iar atunci cind s-a facut rost de un scaun, Zoli a tinut voit cotul in dreptul fetei lui pe intreaga durata a emisiei" (fapt demonstrat cu o fotografie adusa in platou).

Marul discordiei. Cea mai grava problema ramine insa impartirea banilor, desi delegatia Romaniei nu are in acest moment nici o suma de impartit. "Clasarea Romaniei pe locul al treilea nu a adus nici un premiu concurentilor. Nici autoritatile romane nu dau bani cistigatorilor", a spus Dan Manoliu, seful delegatiei romane la Eurovision. Singura recompensa pe care o va primi "echipa de bronz" este suma de 6.000 de euro, reprezentind avansul pentru editarea compilatiei Eurovision 2005, album care va fi pus in vinzare in Europa. "Suma nu trebuie impartita", a spus Bogdan Steblea (producatorul si iubitul Luminitei Anghel), precizind ca, potrivit contractelor prealabile, intreaga suma revine producatorului, cel care detine drepturile de licenta.

Adica el, avind in vedere ca este, prin firma sa, detinatorul drepturilor de autor. "Suma trebuie sa se imparta in trei parti egale", a spus si Zoli, de la Sistem, invocind un contract prealabil, despre existenta caruia Cristian Faur, vadit nervos si nemultumit, a spus ca nu stie nimic. "Chiar va rog sa le solicitati contractul cu semnatura mea! Veti vedea ca nu exista asa ceva! Nu am semnat nimic!", a spus Faur ziaristilor la sfirsitul conferintei. Acesta a adaugat ca are o problema cu Zoli si Luminita, pe care ii considera ipocriti. "Nu pot sa uit "fitele" pe care le facea Zoli atunci cind Luminita i-a propus participarea la Eurovision", a amintit Cristi Faur, fapt confirmat de reprezentantul Sistem, care a admis ca a apreciat piesa mult mai tirziu.
Un concurs de trei miliarde.

Aproape toate cheltuielile delegatiei, respectiv cazarea, transportul, promotionalele si promovarea, inclusiv promovarea pe Internet, au fost suportate de Televiziunea Romana. "Dupa ani si ani de incercari, am reusit sa realizam o promovare cit mai buna, pe cit mai multe televiziuni din Europa. "Am ales sa promovam echipa in trei tari", a spus Dan Manoliu, mentionind in special turneul din Grecia. Desi am avut promovare intensa in Grecia, se pare ca nu am fost suficient de convingatori, avind in vedere ca ei ne-au oferit doar cinci puncte. Potrivit sefului delegatiei romane, bugetul alocat anul acesta concursului nu l-a depasit pe cel de anul trecut. "Trei miliarde, suma in care intra si cota pe care o plateste Romania pentru participare, respectiv 67.000 de franci elvetieni. Nu au fost luate in considerare cheltuielile neprevazute de la Kiev, respectiv vama la promotionale sau introducerea in scena a butoaielor, care a costat 3.000 de euro", a mai spus Dan Manoliu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.