Functia de director general al TNB «nu este incompatibila cu cea de la UNITER»

Actorul Ion Caramitru a trecut cu brio de ochiul vigilent si analitic al Comisiei de examinare si a castigat concursul pentru functia de director general al Teatrului National din Bucuresti (TNB). Astfel ca la conducerea Nationalului bucurestean se afla un om al bransei, a carui experienta in lumea teatrului isi va spune, cu siguranta, cuvantul.

"Am luat o decizie si mi-am prezentat proiectul in fata comisiei. Nu stiu care au fost 'punctele forte>> ale programului meu care i-au facut pe membrii comisiei sa ma desemneze castigator. Probabil ca experienta mea ca director, timp de patru ani, al Teatrului Bulandra, cea de presedinte al UNITER si cea de fost ministru al culturii", ne-a declarat proaspatul manager de la TNB, care a adaugat: "Insasi prezenta domnului Liviu Ciulei in postura de presedinte al Comisiei de examinare este un gir al faptului ca acesti oameni cunosc foarte bine Teatrul National din Bucuresti si, de fapt, cunosc foarte bine teatrul romanesc. Or, este clar ca nu aveai cum sa-i pacalesti".

Pe langa candidatura lui Ion Caramitru, au mai fost depuse cele ale lui Alexa Visarion, Mariana Ciorcila, Eugen Cristea, Oana Sandu si Romeo Teodor Pop.

Cat despre ce se va intampla cu presedintia UNITER, Ion Caramitru ne-a precizat: "Cele doua functii nu sunt incompatibile. UNITER este un ONG, iar legea imi permite sa nu ma retrag din functia de presedinte. Am fost ales de colegii mei si voi ramane la conducerea UNITER pana in februarie, cand vor avea loc alegeri in Uniune".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.