Liderul trupei U2 a primit recompensa - un tablou - in prezenta a cinci castigatori ai premiilor Nobel pentru Pace. Bono a fost nominalizat pentru lupta pe care o duce impotriva saraciei si a bolilor in Africa.

"Este o recompensa foarte importanta pentru mine, deoarece pentru un star rock acest premiu se apropie cel mai mult de un adevarat premiu Nobel", a precizat Bono, dupa ce primarul Parisului, Bertrand Delanoi, i-a inmanat premiul.

Bono a fost ales "Omul pacii" in 2008 pentru campania sa de ajutorare a tarilor Africii, pentru evenimentele de strangere de fonduri pentru combaterea saraciei si a bolilor precum SIDA, tuberculoza si malaria in aceste tari, potrivit organizatorilor evenimentului.

Anul trecut, premiul "Omul pacii" a fost acordat actorilor americani George Clooney si Don Cheadle, pentru actiunile lor de sprijinie a pacii in Darfour, Sudan.

Intalnirea castigatorilor Premiilor Nobel pentru Pace are loc intre 11 si 13 decembrie, la Paris si coincide anul acesta cu celebrarea a 60 de ani de la adoptarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului.