Cei doi "trandafiri de la Moldova", Gabriela si Simona, au mai cantat si pana acum - la scoala, cand erau mici, apoi in campaniile umanitare ale Trustului de presa Intact, pentru prieteni sau pur si simplu in redactie, pentru a mai alunga stresul si a-si bucura colegii cu glasurile lor.

Acum, insa, au decis ca a venit momentul ca darul cu care Dumnezeu le-a inzestrat sa fie exploatat la maximum, sa aduca beneficii concrete cuiva.

Asadar, pornind de la trista statistica care plaseaza Romania pe primul loc in Europa la decese din cauza cancerului de col uterin, Gabriela si Simona au hotarat ca trebuie sa faca ceva. Asa ca fetele au intrat in studio, au inregistrat si, dupa cateva zile de munca asidua, a aparut CD-ul "Trandafiri de la Moldova".

Fondurile stranse din vanzarea acestui album vor fi donate Fundatiei Mereu Aproape, in vederea realizarii de teste Papanicolau, care depisteaza cancerul de col uterin, femeilor nevoiase.

Alaturi in acest demers, sa le ofere flori, sa le aplaude si sa se prinda in hora, au fost: Dan Voiculescu, presedintele Fundatiei pentru Dezvoltarea Romaniei, Gabriela Szabo, Mihai Gadea, Mircea Badea, Lucian Mandruta, Dana Sota, Monica Ghiurco, Crina Abrudan, Vlad Ionescu, Mihaela Calin, Cristina Dochianu etc.

Buna dispozitie a fost completata cu vin fiert, covrigi si nuci, mere si, desigur, placintele "poale-n brau".