Actorul de 82 de ani este unul dintre cei care au initiat teledonul, demarat in 1966, in SUA, ca o emisiune maraton de televiziune, care viza stangerea de fonduri pentru persoanele bolnave de miopatie. Actorul a contribuit, de asemenea, la fondarea Asociatiei pentru distrofii musculare, a carui presedinte este din 1953.

Premiul "Jean Hersholt", asa-zisul Oscar onorific pentru actiuni umanitare, este atribuit din 1956 si a mai fost acordat unor vedete precum Bob Hope, Gregory Peck, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor si Paul Newman.

"Jerry este un actor legenda, care nu numai ca a facut sa rada milioane de persoane din lume, ci a si ajutat mii de oameni care sufera de distrofie musculara, prin evenimente de strangere de fonduri",
a declarat Sid Ganis, presedintele Academiei de Arte si Stiinte Cinematografice.

Actorul Jerry Lewis, pe numele sau adevarat Joseph Levitch, si-a inceput cariera la varsta de 15 ani. Printre cele mai cunoscute filme in care a jucat se numara "The Nutty Professor", "The Bellboy" si "The Ladies Man". Lewis s-a remarcat, de asemenea, ca regizor si scenarist. In 1966 a fost nominalizat la Globul de Aur, iar in 1998 a primit o distinctie pentru intreaga cariera la American Comedy Awards.