"Intr-un moment in care tara adopta schimbarea printr-o noua presedintie, am decis ca a venit timpul sa fac schimbari si in propria mea viata", explica Christie Hefner intr-un comunicat.

In varsta de 56 de ani, ea ocupa acest post de 20 de ani si decizia de a renunta la functie se aplica din 31 ianuarie, timp in care consiliul de administratie trebuie sa-i gaseasca un succesor.

"Am avut o cariera remarcabila la Playboy. Nu prevazusem ca o sa intru in afacerea familiei, cu atat mai putin ca voi ramane atat de mult timp, dar am apreciat provocarile si ocaziile care mi s-au ivit in ultimele decenii", a declarat Christie Hefner. "Pot parasi grupul cu incredere ca echipa actuala de conducere va fi capabila sa fructifice reusitele noastre si oportunitatile de a ne dezvolta", a adaugat mostenitoarea lui Hugh Hefner.

Acesta din urma, in varsta de 82 de ani, fondatorul Playboy in 1953, a spus ca fiica sa "a muncit neintrerupt pentru a extinde marca grupului" si ca, "gratie eforturilor ei", are mai multi clienti si fani decat in orice alta epoca a istoriei sale. "Chiar daca imi vor lipsi calitatile ei de lider, cred ca va merge mai departe si va obtine succese personale mult mai importante", a comentat Hefner-tatal intr-un comunicat.

Christie Hefner pleaca de la Playboy intr-un moment dificil pentru grup, care a acuzat pierderi in valoare totala de 11,5 milioane de dolari in ultimele patru trimestre, in timp ce cifra sa de afaceri scade constant. O actiune a grupului a pierdut circa 80% din valoarea sa in decurs de un an.

Playboy realizeaza in prezent 38% din cifra sa de afaceri din televiziune, 31% din editarea de reviste, 15% din internet, iar 15% din produsele derivate purtand aceasta marca.