Pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", regizata de Cristian Mungiu, ocupa locul sase in topul celor mai bune 100 de filme lansate in 2008 in Marea Britanie, realizat de cotidianul Times, inaintea productiilor "Burn After Reading" (regia - fratii Cohen) si "Changeling" (Clint Eastwood), relateaza NewsIn.

Potrivit jurnalistilor britanici, filmul lui Cristian Mungiu este o realizare uluitoare, dar si solicitanta. Fiecare cadru din drama romanesca, localizata temporal in anii '80, care povesteste incercarea unei tinere de a scapa de o sarcina nedorita intr-o perioada in care avortul era interzis prin lege, este elaborat cu minutiozitate, de la inceput pana la sfarsit, noteaza cei de la Times. Realismul dramei din "4, 3, 2" ar fi aproape insuportabil, daca povestea nu ar fi atat de palpitanta si de frumos zugravita, mai scriu jurnalistii britanici.

Pe primul loc al topului se afla productia "The Dark Knight", cel mai nou film din seria "Batman" si campion al incasarilor in 2008. Acesta este urmat de o poveste despre mafia italiana, intitulata "Gomorrah, si de una inspirata tot din realitate, "Man on Wire", despre francezul care, in 1974, a fost suficient de "nebun" sa mearga pe sarma, intre turnurile gemene din New York.

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a castigat, in 2007, mult ravnitul "Palme d'Or" al Festivalului de la Cannes si alte numeroase premii la concursuri si festivaluri internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.