“Razbunarea Sith” a adus incasari de peste 300 milioane de dolari in intreaga lume

"Razbunarea Sith", ultimul film din seria "Razboiul stelelor", doboara recordurile de incasari in SUA, unde fanii se inghesuie sa vada productia care povesteste cum s-a nascut celebrul personaj Darth Vader.
Filmul are pina acum incasari de aproape 160 milioane de dolari in SUA si peste 300 milioane in intreaga lume, de la premiera de pe 19 mai.

Filmul produs de George Lucas a adunat aproape 125 milioane de dolari de joi pina simbata, adica cele mai mari incasari aduse vreodata de o pelicula pe parcursul a trei zile. Productia americana a facut 50 milioane de dolari numai in ziua premierei, ceea ce reprezinta un alt record.

In weekend, filmul a avut incasari de 108,5 milioane in SUA. De la lansare si pina ieri, pelicula a adus 158,5 milioane dolari in SUA si 144,7 milioane in afara Statelor Unite, adica peste 303 milioane pe plan international.
Criticii considera ca "Razbunarea Sith" este cel mai spectaculos film din seria "Razboiul stelelor". Precedentele, "Amenintarea fantomei" si "Atacul clonelor", au adus 65, respectiv 80 milioane de dolari in weekend-ul inaugural.

Trei zile de aur pentru Romaniafilm

In Romania, "Razbunarea Sith" a fost vazut de 14.000 de spectatori in trei zile. Compania Romaniafilm, cea care a pus in circulatie trei copii ale filmului in intreaga tara, mai putin Moldova, a inregistrat un record absolut in aceasta privinta. Incasarile de pe urma filmului s-au cifrat la 1,2 miliarde lei, de asemenea un record. Anul trecut, cel mai vizionat film in retea a fost "Patimile lui Hristos", cu 170.000 de spectatori. Cele mai mari incasari pentru Romaniafilm, in 2004, le-a adus insa "Stapinul inelelor", care a fost vizionat de 150.000 de spectatori si a facut opt miliarde de lei.

La Cinema Pro din Bucuresti, "Razboiul stelelor" a adus vineri, simbata si duminica incasari de peste 600 milioane de lei, fiind vizionat de 4.363 de spectatori. La Hollywood Multiplex din Bucuresti Mall, filmul a fost prezentat incepind de joi si a avut, pina duminica, peste 11.000 de spectatori si 1,4 milioane lei. Movieplex Plaza Romania a refuzat sa comunice date.

Incasari in SUA in weekend

1. "Razboiul stelelor: Episodul III - Razbunarea Sith", 108,5 milioane $
2. "Monster-in-Law," 14,4 milioane $
3. "Kicking & Screaming,"10,5 milioane $
4. "Crash," 5,5 milioane $
5. "Unleashed," 3,8 milioane $
6. "Kingdom of Heaven," 3,4 milioane $
7. "House of Wax," 3,2 milioane $
8. "The Interpreter," 2,8 milioane $
9. "The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy," 2 milioane $
10. "Mindhunters," 909.049 $

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.