Premiera cu vedete, ieri seara, la Cinema Pro. Celebrul regizor Dan Pita, care din 1997 nu si-a mai pus semnatura pe nici un film, a lansat "Second hand". Pelicula ii are in rolurile principale pe Mihai Calin si Alexandra Dinu, care a venit special din Italia pentru a fi prezenta la premiera de aseara.

- Alexandra, cum ai ajuns sa joci in filmul lui Dan Pita?

- Printr-o intamplare. Eram la Buftea in urma cu trei ani si eram buna prietena cu soferul domnului Pita. Acesta mi-a spus ca domnul Pita organizeaza un casting pentru un nou film si, evident, m-am aratat interesata de un rol in film. Am fost la o proba, apoi au urmat cateva discutii in urma carora am obtinut rolul. Am avut multe emotii pentru ca eu nu mai jucasem decat un rol intr-o piesa la liceu si rolul din "Vacanta Mare", care a fost practic o joaca.

- In ce masura te regasesti in rolul Andreei?

- M-a atras foarte tare rolul inca de la inceput. Mi s-a parut o mare provocare. Stiam ca nu am experienta in actorie, dar ma aflam sub indrumarea unui mare regizor, asa ca nu mi-a fost teama. M-am indragostit in mod deosebit de sensibilitatea si profunzimea Andreei. De altfel, cred ca aici ne asemanam putin, pentru ca eu dintotdeauna m-am simtit mai matura decat cei din jurul meu. Niciodata nu mi-au placut discotecile, aglomeratia de acolo, fumul.

Niciodata n-am inteles genul asta de distractie. Si cu parintii am avut intotdeauna o relatie foarte buna, n-am fost o rebela si n-am cunoscut acea nebunie a adolescentei. Mi-am dorit o familie de mica, mi-am dorit sa am copii, poate tocmai de aceea m-am casatorit de la o varsta asa de frageda. Acum imi dau seama ca a fost riscant si ca ar fi fost mai bine sa ma fi gandit mai bine inainte de a face pasul.

- Filmul este unul foarte dur, eroina principala fiind violata in mai multe randuri. Cum te-ai descurcat la scenele violente?

- A fost foarte greu. Mihai si-a intrat atat de bine in rol, incat chiar m-a speriat uneori.

-Ai fost pusa vreodata intr-o astfel de situatie in viata reala?

- Nu, Slava Domnului! Din fericire, asa ceva nu se intampla foarte des in viata reala.

- Cand ti-ai descoperit vocatia de actrita?

- Nu pot vorbi de vocatie, n-am inca o cariera impresionanta. Acesta a fost al treilea film pe care l-am facut, insa cel mai important. E primul rol ca actrita, un rol dramatic. Oricum, asta va fi meseria mea de acum inainte, sunt sigura!

- In Italia ce proiecte cinematografice ai?

-Am jucat in doua seriale de televiziune. Am deja patru filme la activ. Pe 15 iunie o sa debutez in primul lung-metraj italienesc, un film superb - "Si parte alle sei (Se pleaca la ora 6)", in regia lui Riccardo Giudici. Voi juca alaturi de un mare actor care a castigat Oscarul italian (Premiul Donatello). Filmarile vor incepe peste cateva saptamani, iar filmul va avea premiera la sfarsitul anului, urmand sa participe si la Cannes.

- Ai un model in actorie?

- Nu si nici nu cred ca ar fi bine sa am. Fiecare actor e unic in felul sau, fiecare are ceva interesant. Eu incerc sa fur cate ceva de la fiecare. Am inceput si o scoala de actorie in Italia, insa nu prea am timp sa ma duc la cursuri pentru ca joc deja in filme.

- Ce mai face Mario?

- E bine, creste. Este foarte inteligent, vrea sa stie tot.

- Ce cariera ti-ai dori pentru el?

- Orice, important e sa faca ce-i place si sa faca totul cu pasiune.

- Inteleg ca esti singura acum. Intentionezi sa-ti refaci viata?

- Asa e, sunt singura, dar asta nu inseamna ca viata mea este distrusa!


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.