Andreea Mantea a fost chiar 'Fata de la pagina 5 a anului 2006'.

Ulterior, a obtinut locul 2 la Miss Playboy 2006, a aparut in prezentari pentru Jolidon si Rita Muresan si in reclame publicitare pentru Bergenbier si Romtelecom. A fost vecina lui Razvan si a lui Dani la matinalul de la Antena 1, iar acum prezinta, alaturi de Mircea Radu, 'Din dragoste'.

'Aparitia mea in cadrul acelei rubrici a insemnat primul pas catre o cariera in showbiz.

Rampa de lansare consider ca a fost, mai degraba, aparitia in 'Playboy', pentru ca, fara aceasta, as fi putut fi si eu una dintre miile de fete de la pagina 5 de care nu-si mai aminteste nimeni', spune Andreea.

Poza destinata publicarii nu a fost trimisa de ea, ci de agentia de modelling care o avea in baza de date.

'Au considerat ca, marindu-mi gradul de expunere prin aparitia in cel mai citit tabloid, mi-ar putea creste notorietatea si sansele de a ma face remarcata de cine trebuie.

' Recunoaste ca nu s-a asteptat la un mare succes. Ulterior, a refuzat toate ofertele care i-ar fi creat doar un confort financiar. 'Am preferat sa astept oportunitatile care m-au ajutat sa-mi construiesc o cariera, sa ma fac cunoscuta, incet-incet, mai intai in modelling, apoi in lumea publicitatii.'

Considera ca a convins prin perseverenta cu care nu a ratat nici un casting, nici o proba, ani in sir.

'Pana la urma a rasarit soarele si pe strada mea: m-am dus la castingul pentru rolul de 'vecina' la 'Neatza cu Razvan si Dani' si asa... am pasit in liga profesionista'.

Cat e de important pentru o fata frumoasa sa renunte la haine pentru a se face remarcata? 'Depinde cat de repede vrea sa fie remarcata, in ce scop, in ce context renunta la haine si... de catre cine vrea sa fie remarcata. In mediul de business, de exemplu, n-as recomanda aceasta metoda!'.