Incepand de maine, Festivalul Filmului Francez va aduce la Bucuresti in jur de 50 de filme si foarte multi invitati, printre care si Laurent Cantet, laureatul Palme d’Or 2008.

Regizorul peliculei 'Entre les murs', castigatoarea premiului cel mare la Cannes-ul din acest an, Olivier Pere, realizatorul trilogiei 'La question humaine', actrita Lolita Chammah si Laetitia Colombani - la randul sau actrita, regizoare si scenarista - sunt doar cativa dintre invitatii celei de-a douasprezecea editii a Festivalului de Film Francez care va incepe maine.

In acest an, evenimentul va sta sub sloganul 'Festivalul de la Cannes vine la Bucuresti!', dat fiind ca, pentru a marca 40 de ani de la crearea sectiunii Quinzaine des Réalisateurs, una dintre cele mai importante categorii din cadrul festivalului de pe Croazeta, organizatorii au inclus si Bucurestiul in circuitul de promovare, alaturi de Londra, Seul si Buenos Aires.

Timp de o saptamana, la patru dintre cinematografele din Capitala, respectiv CinemaPro, Sala 'Elvira Popescu', Europa si Studio, vor rula peste 50 de filme si vor fi organizate multe evenimente corolare, deschise atat publicului larg, cat si profesionistilor intr-ale cinematografiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.