Ansamblul instrumental Scaligero de la Scala din Milano va concerta, vineri seara, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Oradea, melomanii oradeni urmand sa aiba parte de un program muzical divers, transmite corespondentul NewsIn.

Concertul de exceptie, dedicat Craciunului si sustinut de muzicieni ai Operei Scala din Milano, va incepe la ora 20.00, insa, pentru o buna organizare, publicul este rugat de organizatori sa vina la ora 19.00.

Evenimentul a fost organizat de Unimpresa, in parteneriat cu Consiliul Local si Consiliul Judetean. Costurile concertului se ridica la aproximativ 65.000 euro, din care 15.000 euro au fost suportati de municipalitate si 5.000 euro de catre Consiliul Judetean.

Publicul va avea parte de un program variat, de la ariile celebre compuse de Rossini pana la "O sole mio" sau melodiile lui Enrico Moriconi. In pauze, spectatorii vor putea asculta Corul de Camera Fiat Lux din Oradea.

Asa cum a declarat seful Unimpresa, Antonio Sargenti, beneficiarii concertului vor fi copiii caminului din Baile Felix, carora vrea sa le doneze 2.500 de euro din vanzarea biletelor. Biletele pot fi gasite la birourile Unimpresa de la Camera de Comert si Industrie, iar costul unui tichet este de 100 lei.

"Prin acest eveniment muzical, se consolideaza relatiile dintre autoritatile locale si comunitatea italiana. De asemenea, aducand Ansamblul Scaligero la Oradea, am vrut sa demonstram ca suntem buni cetateni romani", sustine Sargenti.

Atat autoritatile locale, cat si comunitatea italiana, vor sa mai organizeze astfel de concerte si in anii viitori. "Incercam sa finantam partial evenimente de nivel mondial. Este greu, pentru ca un asemenea eveniment costa mai mult decat un festival al berii, dar speram sa ajungem la performanta de a avea doua sau trei concerte pe calibru pe an", a declarat viceprimarul Biro Rozalia.

Ansamblul muzical Scaligero - Scala din Milano, din care fac parte muzicieni ai Orchestrei Operei si Filarmonicii cunoscutului teatru liric - a luat nastere la sfarsitul anilor '80 ca un dublu cvintet: un cvintet de coarde (doua viori, viola, violoncel si contrabas) si un cvintet de instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, fagot si corn). Din ianuarie 1998, ansamblul s-a imbogatit cu saxofon, pian, armonica si instrumente de percutie, care i-au permis sa mearga de la originalul repertoriu clasic pana la jazz si chiar muzica etnica sau new age.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.