In telenovela "Numai iubirea", Oana Zavoranu e gravida de vreo 10 episoade, dar, desi ne-a fost aratat un embrion la ecograf, nu are nici un pic de burtica si nu se ingrijeste deloc: umbla tot cu buricul gol, mai consuma alcool, se infrunta cu tot felul de golani, conduce fara permis auto, trage de fiare la sala si, intr-unul din ultimele episoade, a batut un barbat. Cum l-a batut? Simplu: i-a dat un pumn in gura de nu s-a mai ridicat omul de jos. Si, cum incerca sa se ridice, cum il trintea la loc cu piciorul. Mi se pare un exemplu prost pentru toate telespectatoarele gravide. Pai, daca vor incepe toate sa vorbeasca in limbaj de Berceni si sa se comporte ca Xena, viitorii tatici vor umbla pe strada numai cu ochii vineti si vor incepe sa transpire abundent numai la auzul intrebarii: "Iubitule, iar ai uitat sa duci gunoiul?".

"Avind in vedere ca a fost fostul presedinte al Americii, e important", a spus, intr-un reportaj despre lansarea autobiografiei lui Bill Clinton difuzat de N24, o doamna care statuse la coada la autografe. Mi se pare corect. Iar cel care a fost fostul presedinte al Americii si care este azi un actual fost presedinte, ar fi trebuit sa se astepte la asemenea fani si fane atunci cind a acceptat sa dea autografe la unul dintre Mall-urile din Bucuresti. Altfel, n-ar fi fost deloc rau ca angajatul N24 care a realizat reportajul cu pricina sa insiste cu microfonul prin multime, pina cind gasea pe cineva care sa stie limba romana mai bine decit, eventual, insusi Bill Clinton, sotul lui Hillary, o doamna care a fost fosta Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii.

Am vazut, la TVR, finala "Eurovision". La momentul cind fiecare tara si-a comunicat rezultatele televotingului, am observat ca majoritatea persoanelor care intrau in legatura directa cu Kievul erau femei tinere si frumoase. Doar citeva tari au delegat pentru acest job persoane de sex feminin mai virstnice si mai putin stralucitoare si doar alte citeva au pus la treaba barbati. Am studiat atent aparitiile masculine si am ajuns la concluzia ca, desi putini, domnii au reusit sa acopere o paleta destul de larga de tipologii. Genul realizator de emisiuni de divertisment (ilustrat de Germania si de inca vreo doua-trei tari) si genul muzician boem (intruchipat de al nostru Berti Barbera) mi-au parut a corespunde cu povestea in discutie, prin urmare nu mi-au retinut atentia in mod deosebit. Ceea ce n-as putea spune despre reprezentantii Poloniei si Greciei, care aratau ca niste prezentatori de stiri trimisi de sefi sa raporteze punctajul pe motiv ca tot se nimerisera de serviciu in noaptea cu pricina. Cea mai mare economie de resurse a facut-o, insa, Albania. Care mi-a lasat impresia a-si fi trimis in direct instalatorul, un mosulet timid care, probabil, se nimerise si el de serviciu. Dar nu la stiri, ci la reparat robinete.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.