Superstarul artei contemporane japoneze intentioneaza sa-si deschida anul viitor la Los Angeles propriul studio de animatie.
"Animatia si filmul au fost dintotdeauna principalele mele influente, si asta de cand am vazut pentru prima oara «Razboiul Stelelor» si filmele lui Hayao Miyazaki," a declarat artistul branduit drept Andy Warhol al Japoniei, citat de "LA Times".

Desi momentan Murakami are un studio de animatie la New York, lumea Hollywoodului il tenteaza in ciuda consecintelor pe care criza economica le are asupra industriei de film americane, motiv pentru care, incepand din vara viitoare, artistul care a creat impreuna cu Loius Vuitton mai multe colectii de accesorii isi va deschide o "baza" si la Los Angeles.

Studioul de animatie va fi unul dintre proiectele platformei Kaikai Kiki, companie condusa de Murakami si care se ocupa de managementul mai multor artisti, de productia si comercializarea acestora, dar si de organizarea unor evenimente arondate artei.

"Acest studio reprezinta un pas foarte important din evolutia Kaikai Kiki, apropiindu-ma si mai mult de comunitatea de artisti cu care sper ca voi colabora pe masura ce voi inainta in explorarile mele legate de animatie si de filmele cu actori," a completat artistul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.