Primul concert al lui Tricky la Bucuresti le-a adus celor peste 4.000 de fani veniti la Sala Palatului doua ore si jumatate de farse armonice si accente de rap, rock si dance, integrate pe "zig-zag-ul" cand brutal, cand soptit, al trip-ului.
Britanicul a cantat piese de pe noul album, un amestec trip si drum'n'bass de mai multe genuri, de la rock, punk si dance, la accente de jazz si muzica africana. Concertul a avut un suflu unic, cu coborasuri soptite si reveniri ascendente brutale, in stilul caracteristic al lui Tricky. Pana si piesele cu care artistul a devenit celebru, cum ar fi "Black Steel" si "Overcome", aveau un aer reconstruit rock, asa cum este, de altfel, noul sau album, "Knowle West Boy" - o declarata autobiografie a artistului, denumita dupa cartierul rau famat din Bristol in care s-a nascut.

Pe scena, Tricky le-a facut pe toate, aratand cu n-a trecut degeaba prin muzica timp de 40 de ani. A coordonat cinci muzicieni, a decis sinusoida pieselor, momentele de pauza si reconstructia melodiilor. Chiar si fara pantaloni largi si sapca de baseball, Tricky nu a uitat nici de inceputul carierei sale, prin reprize de rap inserate in piese interminabile, care pacaleau audienta. Bis-ul a facut sa para concisa si cea mai perseverenta trupa de rock progresiv - Tricky si oamenii lui au cantat mai bine de o ora dupa revenire.

Concertul s-a incheiat cu o farsa placuta. Artistul a chemat publicul pe scena, s-au aprins luminile, iar concertul a continuat cu inca doua piese, neasteptat de lungi. Surpriza a bulversat aproape total spectatorii. Unii au acceptat "jocul", au urcat pe scena, au dansat si s-au agitat chiar langa protagonisti, in timp ce altii, nedumeriti, nu stiau daca sa plece sau sa astepte...o noua farsa. Din sala, finalul a parut un happening pe cat de haios, pe-atat de bizar: o scena plina de fani haotici, din mijlocul carora se ridica, reconstruita, muzica lui Tricky.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.