Viata cunoscutului poet, cantautor, actor si regizor francez Serge Gainsbourg - autorul celebrei melodii 'Je t'aime... moi non plus' - va fi subiectul unui film produs la Hollywood, care va fi lansat in 2010, informeaza cotidianul Le Figaro.
Productia va fi prima pelicula in limba franceza a studiourilor Universal, care vor colabora la acest proiect cu cei de la One World Films si Studio 37.

Filmarile vor incepe pe 19 ianuarie 2009, dupa un scenariu de Joann Sfar. 'Joann Sfar este una dintre cele mai talentate artiste franceze contemporane. Viziunea sa despre acest film este unica si ne-a incitat sa investim in acest proiect', spune presedintele Universal Pictures International Studios, Christian Grass.

Din distributie fac parte Eric Elmosnino, in rolul principal, alaturi de Laetitia Casta, Anna Mouglalis, Yolande Moreau, Sara Forestier si Philippe Katerine.

'Nu-mi doresc sa fur sau sa dezvalui secrete de familie. Scopul meu este acela de a omagia un poet, ultimul poet clasic, dar si cel care anunta modernitatea. Vreau sa fac portretul unui om viu, vreau sa arat lumii un Gainsbourg nelinistit, un fel de erou rus, nimic din imaginea de icon pop atribuita', anticipeaza Sfar.

Serge Gainsbourg, Lucien Ginsburg pe numele sau real, s-a nascut pe 2 aprilie 1928, din parinti evrei rusi. Este considerat unul dintre cei mai influenti muzicieni ai lumii, variind in piesele sale stiluri diferite, dificil de incadrat in categorii clare. A dorit sa devina pictor, insa, inainte de a implini 30 de ani, Gainsbourg a abandonat visul acestei cariere si a inceput sa-si castige existenta in baruri, cantand la pian.

Cantecele sale din tinerete i-au fost influentate de opera lui Boris Vian, avand un sound retro, de 'chanson'.

Curand, insa, Gainsbourg a inceput sa migreze spre alte zone experimentale, cum ar fi jazz si pop, in anii '60, reggae, in anii '70, si muzica electronica, in anii '80.

Cea mai cunoscuta melodie a sa, 'Je t'aime... moi non plus', a fost lansata in 1969, in duet cu Jane Birkin, viitoare sa partenera, dupa ce, initial, fusese inregistrata inmpreuna cu Brigitte Bardot. Din cauza gemetelor care simulau orgasmul feminin, piesa a fost cenzurata in multe tari si a intrat si pe 'lista neagra' a Vaticanului, care a considerat-o ofensatoare.

De-a lungul carierei sale, Gainsbourg a scris coloana sonora pentru peste de 40 de filme, primind si un premiu César, in 1996. In palmaresul sau de regizor figureaza patru filme: 'Je t'aime... moi non plus', 'Équateur', 'Charlotte For Ever' si 'Stan The Flasher'.

Serge Gainsbourg a murit in pe 2 martie 1991, in urma unui atac de cord, si a fost inmormantat in cimitirul Montparnasse din Paris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin