Fanii "Star Wars" au participat la proiectiile speciale de miercuri noapte ale ultimei parti a seriei, "Razbunarea Sith", care ruleaza in cinematografele din toata lumea incepand de joi, transmite BBC News online. Specialistii au apreciat ca aceasta este cea mai mare lansare simultana din toate timpurile a unei pelicule cinematografice. Incepand de astazi, "Razbunarea lui Sith" va rula in cinematografe din peste 100 de tari. Filmul ruleaza in 3661 de cinematografe numai in Statele Unite si a vandut in avans un numar record de bilete in mai multe alte tari, afirma analistii. Acestia se asteapta ca filmul sa stabileasca noi recorduri de box-office in acest week-end.

O firma americana de consultanta a estimat ca joi si vineri se vor inregistra 627 de milioane de dolari pierderi din cauza angajatilor care vor lipsi de la serviciu pentru a merge sa vada filmul.

Cateva piete straine au raportat deja incasari in avans mai mari decat incasarile totale ale celorlalte filme din cea de-a doua trilogie, "Amenintarea fantomei" si "Atacul clonelor". "Avem vanzari fenomenale in avans, in mai multe tari", a declarat Paul Hanneman, director executiv al companiei de distributie Fox, revistei Variety.

Un lant de cinematografe american a anuntat ca a vandut bilete in avans cu 60% mai mult decat pentru "Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui", care a avut incasari de 124 de milioane de dolari in primele cinci zile de la lansarea in America de Nord.

Intre timp, autoritatile au avertizat ca piata va fi inundata de copii pirat ale filmului. La Londra au fost confiscate carcase pentru DVD-urile si CD-urile pirat cu "Razbunarea lui Sith" si CD-uri cu o introducere realizata de George Lucas, dar variante pirat ale filmului propriu-zis nu au fost gasite inca. "Asta ne spune ca piratii se pregatesc sa inunde piata cu acest produs", a declarat Jim Angell de la Federation Against Copyright Theft's (FACT).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.