Michael Jackson este dator vandut la fiul regelui din Bahrain, care l-a dat in judecata pentru ca l-ar fi escrocat cu peste sapte milioane de dolari, prin nerespectarea angajamentului de a realiza doua albume, o autobiografie si un concert, informeaza NewsIn

Potrivit seicului Abdulla Bin Hamad Bin Isa Al-Khalifa, starul american a stat sase luni de zile in Bahrain, in 2005, dupa ce a fost achitat pentru abuz sexual asupra unui minor. In acest timp, seicul i-a construit lui Michael Jackson un studio de inregistrari si l-a platit in avans cu peste sapte milioane de dolari, in schimul realizarii a doua albume, o autobiografie si un concert. Cantaretul a primit si un Rolls Royce, in valoare de peste 270.000 de dolari.

Fiul regelui din Bahrain il acuza pe Michael Jackson ca a plecat cu banii si ca nu si-a respectat angajamentele.

De celalalta parte, artistul a declarat ca banii primiti de la seic au fost cadou, recunoscand insa ca nu a finalizat niciunul dintre proiecte.

De curand, Michael Jackson a vandut ferma Neverland companiei Sycamore Vallerz Ranch, deoarece avea prea multe datorii catre stat, potrivit registrelor primariei Santa Barbara.

Cu datorii de peste 24 de milioane de dolari, "regele muzicii pop" este pe punctul de a ramane si fara jumatate din catalogul Beatles, pe care l-a castigat la licitatie, in 1985, contra sumei de 47,5 milioane de dolari. Colectia de drepturi muzicale a starului american este evaluata acum la un miliard de dolari si cuprinde, pe langa discografia Beatles, piese ale lui Bob Dylan, Neil Diamond si Elvis Presley. Sony Entertainment detine cealalta jumatate a catalogului si a purtat nenumarate negocieri cu Jackson, pentru a ajunge la o intelegere in caz ca acesta falimenteaza. Daca Jackson va ajunge in acesta situatie, partea sa de catalog va fi scoasa la licitatie, iar Sony se va lupta cu alte companii pentru castigarea colectiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.