Potrivit unui clasament realizat de jurnalisti si critici de specialitate pentru publicatia Los Angeles Time, printre productiile favorite la viitoarele premii Oscar se numara: "The Curious Case of Benjamin Button", 'Changeling', 'Dark Knight', 'Doubt','Frost/Nixon', 'Gran Torino', 'Milk', 'Slumdog Millionaire' sau 'The Wrestler'.

Mickey Rourke, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt sau Sean Penn


La categoria Cel mai bun actor se merge pe rolurile interpretate de Mickey Rourke in 'The Wrestler', regizat de Darren Aronofsky, prezentat in premiera la Cannes – un fost luptator profesionist care incearca sa-si faca un nume in circuitul independent de lupte.

Filmul a castigat Leul de Aur la Mostra de la Venetia. Frank Langella in 'Frost/Nixon', regizat de Ron Howard, il interpreteaza pe fostul presedinte american Richard Nixon. Filmul se concentreaza pe interviurile post-Watergate realizate de prezentatorul britanic David Frost cu fostul presedinte Nixon.

Leonardo DiCaprio este citat pentru prestatia sa din 'Revolutionary Road', productie care i-a reunit pe protagonistii din 'Titanic', regia fiind semnata de sotul lui Kate Winslet, Sam Mendes.