"Tradati in dragoste" e o emisiune care se difuzeaza pe Prima TV si ii enerveaza pe cei de la CNA. Femei sau barbati din dragoste raniti angajeaza echipa de detectivi a lui Ernest ca sa le urmareasca partenerii banuiti de infidelitate. Unii sint nevinovati. Celor vinovati (ahh, majoritatea!) li se insceneaza un flagrant. Am vazut acum vreo luna cum un sot surprins intr-un parc pupindu-se cu amanta i-a declarat emotionat sotiei, sosita val-virtej la fata locului: "Mami, nu e ceea ce crezi, pot sa-ti explic!". Am ris. Dar nu mai tare ca la o scena (din ultima editie a emisiunii) care a doborit orice recorduri in materie de absurd si umor involuntar: un domn surprins de logodnica (si de Ernest, fireste), intr-o scena de amor in masina, explica deosebit de inspirat ca ce facea el cu duduia din masina reprezenta, de fapt… o discutie de afaceri. Cred ca si mai convingator ar fi fost omul nostru daca-i facea oleaca de scandal iubitei, cum ca… cine-i nenorocitul cu care il insala (ma refer la Ernest, insotitorul victimei). Iar daca-i dadea si un pumn in freza "nenorocitului", sigur o convingea ca-i nevinovat.

In ultimul episod din telenovela "Numai iubirea", ca sa il enerveze pe arhitectul Dan Bratu (intitulat Alexandru Papadopol in viata lui de toate zilele), unul dintre personajele negative (avocatul Lupescu, interpretat de actorul Vlad Radescu) isi baga degetul intr-un sandvis pe care tocmai il consuma si, cu el murdar de ketchup, incepe sa deseneze tot felul de chestii pe un termopan. Evident ca Papadopol s-a indignat, dar, dupa mine, dintr-o scena ca asta se putea obtine mult mai mult. Pai, ia ginditi-va la toate gesturile infantile pe care le faceam cu totii prin clasa a III-a. Nu era mai enervant daca Lupescu ii punea lui Papadopol ciunga in par, piuneze pe scaun, pasta de dinti pe clanta, cafea in tastatura si apa colorata in sticla de suc? Daca ar fi fost sa fiu intrebata, mie cel mai mult si mai mult mi-ar fi placut sa-i traga citeva invizoace in muschii fesieri, ca sa-l si sperie. Sau, hai, putea sa-i infiga, tot acolo, niste cornete cu bolduri la virf. Dupa care sa-i bage zapada pe sub bluza.

Gigi Becali de la Steaua s-a autointitulat, in emisiune la "Nasu" (B1 TV), "Razboinic al luminii" si ne-a explicat ca intreg universul conspira la realizarea dorintelor sale. Noi ne-am prins imediat ca Gigi e fan Paulo Coelho. Si, amabili cum sintem, am cautat pe site-urile unor scriitori de o anvergura oarecum comparabila cu aceea a brazilianului Paulo alte posibile supranume pentru domnia sa. Sandra Brown ne-a furnizat doua: "Unspeakable" si "Eloquent Silence". Doamne, ajuta-l pe Becali sa si le insuseasca. Cu tot cu atitudinea corespunzatoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.